На окупованій території Донеччини росіяни "засудили" трьох морпіхів ЗСУ на майже 30 років

Так званий "суд тДНР "виніс вирок" трьом українським морським піхотинцям за нібито вбивство цивільних у вигляді увʼязнення до 28 і 29,5 років. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко й генпрокуратура РФ.

Як повідомляэться, окупанти ухвалили вирок Богдану Потапову, Дмитру Брайку та Ескендеру Кудусову - військовим бригади морської піхоти ЗСУ.

У російській генпрокуратурі сказали, що в квітні 2022 року Потапов нібито розстріляв двох цивільних на території Маріупольського металургійного заводу, а такий наказ буцімто віддали Кудусов і Брайко.

Потапову і Брайку російські окупанти призначили 28 років колонії, а Кудусову - 29 років і 6 місяців.

"Варто нагадати, що саме росіяни примушували цивільне населення вдягати білі пов’язки, аналогічні тактичному маркуванню саме росіян. Ще тоді, навесні 2022 року писав, що потім вони це використають - прийшов час. Загалом вже понад 120 героїв оборони Маріуполя засуджено до шалених строків за злочини, яких вони не скоювали", - написав Андрющенко.

Нагадаємо, у "ДНР" "звинуватили" п'ятьох іноземців, які воювали на боці ЗСУ. 

Статті

Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Всі статті