На Мар'їнському напрямку за добу ворог атакував 43 рази - Генштаб

Збройні сили України продовжують відбивати ворожі атаки на Бахмутському, Мар'їнському та Лиманському напрямках. Про це  повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 23 лютого. 

Як повідомляється, минулої доби відбулося 101 бойове зіткнення Сил оборони та російських військ.

Зокрема, на Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують утримувати ворога в районах Новомихайлівки та Побєди Донецької області, де ворог 43 рази намагався прорвати оборону українських військ.

На Бахмутському напрямку силами оборони відбито 16 атак противника в районах населених пунктів Андріївка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка та Торець Донецької області.

На Лиманському напрямку противник 14 разів атакував підрозділи українських військових у районах н.п. Терни та Ямполівка Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на авдіївському напрямку українські захисники відбили 10 атак ворога в районах н.п. Орлівка, Сєверне, Первомайське, Невельське Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на куп'янському напрямку ворог здійснив 5 спроб наступу в районі н.п. Синьківка Харківської області.

На Новопавлівському напрямку українські захисники відбили 3 атаки противника південніше Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку силами оборони відбито 5 атак противника на захід від Вербового та поблизу Роботиного Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку минулої доби противник здійснив 5 спроб штурму позицій українських військ на лівобережжі Дніпра.

Як повідомлялося, ЗСУ за добу 22 лютого ліквідували тисячу окупантів. 

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті