На Лиманському напрямку від початку доби зафіксовано 14 атак окупантів, 10 із них відбито - Генштаб

На всій лінії фронту від початку доби і станом на 16:00 30 вересня зафіксовано 80 бойових зіткнень, зокрема на Лиманському напрямку зафіксовано 14 атак російських окупантів, 10 із них відбито, решта - тривають. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

"Ситуація на лінії бойового зіткнення залишається напруженою. Українські захисники продовжують активно протидіяти російському агресору, завдають йому втрат у живій силі та техніці. Загалом від початку доби відбулося 80 бойових зіткнень", - йдеться у зведенні Генштабу.

Повідомляється, що на Харківському напрямку російські окупанти сім разів безуспішно атакували оборонні рубежі ЗСУ поблизу Бургуватки, Стариці та Вовчанська, два бої тривають досі.

На Куп'янському напрямку Сили оборони відбили п'ять ворожих атак біля Синьківки, Новоосинового, Глушківки та Вишневого, ще два бої тривають поблизу Кругляківки.

Зазначено, що на Лиманському напрямку за день росармія провела 14 атак біля Греківки, Макіївки, Невського, Новосадового, Діброви, Серебрянки, Григорівки та в Серебрянському лісництві. Десять бойових зіткнень на цей час завершилися, ще чотири - тривають.

"Противник застосовував авіацію по району Серебрянського лісництва, скинувши понад 60 некерованих авіаційних ракет", - йдеться у повідомленні.

На Сіверському напрямку російська армія провела два наступи в районах населених пунктів Верхньокам'янське і Білогорівка, відбито обидві атаки противника. Також ворог завдав авіаційного удару біля Сіверська застосувавши шість авіабомб.

На Краматорському напрямку загарбники за підтримки авіації двічі штурмували позиції ЗСУ поблизу Часового Яру. Один бій завершено, ще один триває.

На Торецькому напрямку відбулося десять ворожих атак біля Торецька, Залізного, Нелипівки, Щербинівки. Агресор завдав авіаційного удару по Костянтинівці, застосувавши три авіабомби.

На Покровському напрямку від початку доби окупанти здійснили 13 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій у районах населених пунктів Новоторецьке, Суха Балка, Миколаївка, Селидове та Михайлівка. Сили оборони стримують натиск і відбили сім атак противника, шість бойових зіткнень ще триває. Втрати ворога уточнюються.

На Курахівському напрямку окупанти провели вісім безуспішних атак поблизу Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки, завдали авіаційного удару неподалік Шевченкового, застосувавши чотири КАБи.

На Времівському напрямку підрозділи Сил оборони відбили шість штурмів росіян неподалік Вугледара, Богоявленки та Золотої Ниви. Окупанти здійснили авіаційні удари по районах населених пунктів Новодонецьке, Тамарівка, Новодарівка та Богоявленка, загалом було скинуто 21 авіабомбу.

На Оріхівському напрямку окупанти здійснили одну атаку, її було успішно відбито. Водночас ворог завдає авіаційних ударів і веде артилерійські обстріли по позиціях ЗСУ військ і населених пунктах. Загалом було застосовано 10 НАРів та 7 авіабомб у районах населених пунктів Мала Токмачка, П'ятихатки та Веселянка.

На Гуляйпільському та Придніпровському напрямках наразі атакувальних дій ворога не зафіксовано.

Статті

Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Донбас
29.09.2024
20:12

«Ми вчимося видобувати вугілля з нуля». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу лякали обивателів смартфонами відомих фірм і пропагандою «європейських цінностей», яка чатує на них у сервісах VPN. Донецькі та луганські чиновники прогнозували небувалий розквіт вугільної промисловості, яку...
Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Всі статті