На Львівщині хочуть облаштувати шість перспективних пунктів пропуску з Польшею

Голова Львівської ОВА Максим Козицький заявив, що до 5 перспективних пунктів пропуску, які планують облаштувати на кордоні з Польшею, може додатися ще один. Про це він написав у своєму Телеграм-каналі.

"У нашій області функціонує 6 автомобільних пунктів пропуску із Польщею, а також пункт «Нижанковичі – Мальховичі», де наразі запрацювала тимчасова інфраструктура та триває будівництво. Перспективними пунктами пропуску у нашій області, відповідно до розпорядження Кабміну «Про затвердження плану заходів з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021-2023 роки», є: «Лопушанка – Міхновець», «Боберка – Смольник» та «Мшанець – Бандрув» у Самбірському районі, а також «Варяж – Усьмеж» і «Белз – Будинін» – у Червоноградському", - пише Козицький.

Крім того, Львівська ОВА подала звернення у Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, щоб до переліку перспективних включили ПП «Угнів – Диніска» у Червоноградському районі.

Козицький також нагадав, що минулоріч в межах домовленостей президента України та президента Польщі на пункті пропуску «Краківець – Корчова» провели модернізацію, зокрема збільшили кількість смуг, розширили прикордонну та митну інфраструктуру, зменшили період очікування в черзі. Такі ж покращення чекають пункти «Шегині – Медика» та «Рава-Руська – Гребенне».

"Розбудова кордону – наш пріоритет, адже це збільшує можливості як для експорту, так і для прокладення нових логістичних маршрутів, окрім того, це сприятиме розвитку туризму", - резюмував очільник Львівської ОВА.

Як повідомлялося, Україна планує створити ще дев’ять пунктів пропуску на кордоні з країнами, що входять до Європейського Союзу. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті