На Херсонському напрямку Сили оборони успішно уражають тили противника – Генштаб

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади та успішно уражають тили противника. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 8 жовтня.

На Куп’янському напрямку наші захисники відбили 13 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку сили оборони відбили 6 атак в районі Макіївки Луганської області, а на Шахтарському напрямку – близько 10 атак ворога в районах населених пунктів Водяне та Золота Нива Донецької області.

Також, за інформацією Генштабу, противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки, а на Авдіївському та Мар’їнському напрямках здійснив понад 20 невдалих атак в районах Авдіїївки, Первомайського, Мар’їнки, Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області.

Сили оборони України мали частковий успіх північно-східніше Андріївки Донецької області.

У Генштабі додали, що протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 5 - по зенітно-ракетним комплексах противника. Також нашими захисниками знищено 4 БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ уразили артилерійський засіб, район зосередження особового складу та станцію РЕБ противника.

Як повідомлялось раніше, у Джанкої та Євпаторії в окупованому Криму лунають вибухи, у Красноперекопську - автоматні черги.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті