На фронті з початку доби відбулося понад 90 бойових зіткнень - Генштаб

Понад 90 бойових зіткнень відбулося на від початку доби станом на 16:00 10 жовтня, найскладніша ситуація на Лиманському, Курахівському та Покровському напрямках. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Як повідомляється, на Лиманському напрямку загарбницька армія здійснила 21 атаку. . Дев'ять боєзіткнень завершилися, ще 12 - тривають. 

На Покровському напрямку противник уже здійснив 15 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій. Сили оборони стримують натиск і наразі відбили 14 атак противника, втрати ворога уточнюються.

На Курахівському напрямку відбито дев'ять атак окупантів, три атаки ще тривають. 

На Краматорському напрямку загарбники здійснили п'ять штурмових дій, триває одне бойове зіткнення. \На Куп'янському напрямку противник атакував також п'ять разів, у двох локаціях іще тривають бої. 

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак зросла до чотирьох, два бойові зіткнення тривають.

На Времівському напрямку противник атакує в напрямку Богоявленки: українські військові вже відбили три ворожі штурми, чотири бойові зіткнення тривають. 

На Придніпровському напрямку противник тричі намагався вибити українських військових із займаних позицій, одне бойове зіткнення триває.

На Сіверському напрямку поблизу Верхньокам'янського відбито чотири атаки окупаційної армії, на Оріхівському - дві, поблизу Малої Токмачки та Роботиного, а на Харківському напрямку російські окупанти двічі штурмували оборонні рубежі українських військ у районі Вовчанська. 

Як повідомлялося, збройні сили РФ здійснили шість авіаційних ударів по Курській області 10 жовтня, задіявши сім авіабомб.

 

Статті

Світ
10.10.2024
16:00

“Путін буде робити ставку на те, що зможе нав’язати мир на своїх умовах”. Огляд західних медіа

"Російські війська здобували територію в серпні та вересні темпами, небаченими з 2022 року, заявив Пасі Паройнен, аналітик Black Bird Group..."
Донецьк
09.10.2024
21:00

Остання фортеця вуглепрому на Донеччині. Чому люди залишаються працювати попри небезпеку

Шахтоуправління «Покровське» – єдине вугільне підприємство, яке зараз працює у Донецькій області. До війни кількість працівників тут складала близько 10 000 людей, а видобуток вугілля на рік – до 8 мільйонів тон.
Світ
09.10.2024
11:20

«Росії заморожування конфлікту абсолютно не потрібне». Російські ЗМІ про Україну

"Для Росії заморожування конфлікту «тут і зараз», в умовах, коли шальки терезів дедалі виразніше схиляються на нашу користь, не лише абсолютно не потрібне, а й навіть було б згубним у стратегічному плані"
Всі статті