На фронті відбулося 35 боєзіткненнь, авіація ЗСУ завдала дев’ять ударів по ворогу – Генштаб

Тридцять п’ять бойових зіткнень Сил оборони України з російськими загарбниками відбулося на різних напрямках фронту протягом минулої доби. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в зведенні, опублікованому вранці 19 вересня.

"Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на Бахмутському напрямку противник намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки, проте успіхів не мав. ЗСУ продовжували штурмові дії в районі південніше Бахмута, завдали ворогу значних втрат у живій силі та техніці.

На Мар’їнському напрямку окупанти вели безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки. Тут впродовж минулої доби ворог здійснив понад 10 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій.

Водночас на Авдіївському та Шахтарському напрямках Сили оборони утримують ініціативу, тиснуть на ворога та крок за кроком відвойовують нашу землю.

На Мелітопольському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Роботиного, намагаючись відновити втрачені позиції. Українські бійці продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога.

За даними Генштабу, авіація ЗСУ завдала за добу дев’ять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ в свою чергу уразили два ще два райони зосередження російських військ, знищили три зенітно-ракетні комплекси, 19 артилерійських засобів і пункт управління.

Як повідомлялося, Сили оборони успішно відбили атаки противника в районі Кліщіївки.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті