На фронті від початку доби відбулося 26 бойових зіткнень, на Лиманському напрямку ситуація напружена - Генштаб

За минулу добу на лінії фронту відбулося 127 бойових зіткнень, від початку доби - ще 26. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у денному зведенні 31 травня.

"Російські загарбники здійснили один ракетний удар із застосуванням шести ракет, три авіаційні удари із застосуванням чотирьох КАБів, 24 рази атакували дронами-камікадзе, більше ніж 450 разів обстріляли позиції наших військ і населені пункти, зокрема чотири - із застосуванням РСЗВ", -йідеться у зведенні.

На Харківському напрямку ворог не проводив активних дій.

На Куп'янському напрямку ЗСУ відбили одну атаку біля Новоєгорівки. Тривають бої в районах Петропавлівки, Берестового та Макіївки.

На Лиманському напрямку окупанти намагаються атакувати неподалік Діброви. Зазначається, що ситуація напружена. Сили оборони вживають заходів щодо стабілізації ситуації.

На Сіверському напрямку тривають бої в районі Берестового. Ворог безуспішно тричі намагався прорватися в напрямку Виїмки. Втрат позицій не допущено.

На Краматорському напрямку ЗСУ відбили дві ворожі спроби наблизитися до Часового Яру. Підрозділи Сил оборони успішно стримують натиск, на окремих напрямках посилюють позиції.

На Покровському напрямку українські захисники вживають заходів щодо недопущення просування ворога. Окупанти здійснили чотири спроби відтіснити українські підрозділи із займаних позицій. Тривають бойові дії поблизу населених пунктів Калинове, Новоселівка Перша та Невельське. Відбито атаку в районі Новоолександрівки.

На Курахівському напрямку триває бій поблизу Костянтинівки. Ситуація залишається під контролем ЗСУ.

На Оріхівському напрямку Сили оборони відбили три штурмові дії противника в районах Малої Токмачки, Роботиного та Новоандріївки. Втрат позицій не допущено.

Як повідомлялося, СБУ та Сили оборони провели кількаденну спецоперацію зі знищення російської логістики у Криму

Статті

Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Донбас
29.09.2024
20:12

«Ми вчимося видобувати вугілля з нуля». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу лякали обивателів смартфонами відомих фірм і пропагандою «європейських цінностей», яка чатує на них у сервісах VPN. Донецькі та луганські чиновники прогнозували небувалий розквіт вугільної промисловості, яку...
Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Всі статті