На Донеччині розпочне роботу проєкт "Укрпошта-Ліки" - очільник ОВА

Найближчим часом на Донеччині розпочне роботу проєкт "Укрпошта-Ліки", який дозволить мешканцям прифронтових та деокупованих громад купувати практично всі лікарські засоби, як безрецептурні, так і рецептурні. Про це повідомив у Телеграм очільник Донецької ОВА  Вадим Філашкін. 

За його словами, в результаті запровадження мобільних аптек АТ "Укрпошта" вдасться таким чином розв’язати проблему доступності ліків  у прифронтових громадах. Вони зможуть функціонувати у сільській місцевості, де відсутні стаціонарні аптечні пункти. Також такі аптеки працюватимуть, зокрема, на прифронтових територіях, де наразі суттєво зруйнована медична й аптечна інфраструктура. 

"На сьогоднішній день триває процедура отримання АТ "Укрпошта" ліцензії на реалізацію медичних препаратів. Після отримання ліцензії та запуску ліцензованих складів, мешканці області зможуть замовити доставку ліків до будь-якого населеного пункту.

У мобільних та стаціонарних пунктах АТ "Укрпошта2 діятимуть аналогічні правила відпуску лікарських засобів, як і в звичайних аптеках", - повідомив очільник Донецької ОВА.

Як повідомлялося, процес використання електронних рецептів став більш зручним: перший електронний рецепт відтепер можна отримати без візиту до лікаря.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті