На Донеччині через ворожі обстріли знищені 1,2 мільйона птиці та 25 тисяч свиней - ОГА

В агропромисловому комплексі (АПК) Донеччини з початку повномасштабної війни, з лютого 2022 року, ворожі обстріли знищили у галузі птахівництва 1,2 млн птиці і в галузі свинарства - 25 тисяч голів свиней. Про це повідомив Укрінформу директор департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА Артем Чаган.

«Ворожі обстріли знищили значну частину поголів’я худоби та птиці, зруйнувано багато приміщень для тварин. Найперше це стосується птахівництва – втрачено 1,2 млн голів птиці. У регіоні працює лише одна з 13-ти птахофабрик, що суттєво позначилося на валовому виробництві яєць та насиченості ринку. Маємо величезні збитки і в галузі свинарства, де спеціалізовані підприємства через ворожі бойові дії втратили понад 25 тисяч тварин», - сказав Чаган.

Він додав, що загалом у тваринництві Донеччини через повномасштабну війну вже нараховуються збитки у розмірі 1,1 млрд грн. Найбільші - у сільгоспгосподарствах на лінії зіткнення та на окупованих територіях. Але наразі їх «поки що порахувати неможливо», зазначив керівник департаменту регіону.

Як повідомлялося, Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км. На підконтрольній українській владі території Донеччини наразі залишаються близько 472 тис. мешканців.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті