На Дніпропетровщині завдяки громадським активістам переглянули ще три тендери та зекономили майже 2,5 млн грн

У Дніпровському та Синельниківському районах Дніпропетровської області за ініциативою громадських активістів групи «Прозорість та підзвітність» переглянули три тендери, що стосувалися водних мереж – їх обслуговування, догляду, ремонту. Загалом заощадили майже 2,5 млн грн. Про це повідомив перший заступник очільника  Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов. 

«Зменшення витрат – результат зусиль робочої групи «Прозорість та підзвітність». Ці три закупки розглядали на засіданні. Акцентували увагу замовників на завищених цінах. Ті до рекомендацій прислухалися. Уклали додаткові угоди», – розповів Орлов. 

За його словами, Солонянська громада Дніпровського району переглянула тендер на послуги з технічного обслуговування та утримання мереж водопостачання та зменшила його більш ніж на півмільйона гривень.

"На Синельниківщині скорегували дві закупівлі, які стосувалися ремонту водопроводу. На одній заощадили понад 1,5 млн грн. На іншій – більш ніж 433 тис грн.", - повідомив заступник очільника ОВА. 

Як повідомлялося раніше, у  Кам’янському на Дніпропетровщині завдяки громадським активістам заощадили 2,5 млн грн бюджетних коштів. 

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті