На Дніпропетровщині відкриють безбар’єрні безпекові простори

На Дніпропетровщині презентували стратегію створення безбар’єрних безпекових просторів. Їх планують відкрити у трьох ліцеях області та при центрі розвитку у Дніпрі. Про це повідомила Дніпропетровська ОВА.

«Кожен із таких просторів матиме всі зручності для осіб з інвалідністю. Їх створення – це доступна освіта для всіх. Це і є безбар’єрність. Аби всі учні були рівні. І з особливими освітніми потребами, і ті, хто їх не має. Та діти з великих міст чи з маленьких селищних громад», – зазначила заступниця начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна.

Як повідомляється, рятувальники, поліцейські та лікарі, а також представники медичної та соціальної галузі, представники громадських організацій навчатимуть дітей, як поводитися у надзвичайних ситуаціях та надавати першу меддопомогу. 

Перший безбар’єрний безпековий простір має відкритися у Миколаївській громаді на Синельниківщині вже у липні. Після запрацюють ще два – у Новомосковській та Чумаківській громадах.

«З дітьми займатиметься мультидисциплінарна команда – педагоги, лікарі, поліцейські, рятувальники та психологи. Розповідатимуть про правила пожежної та мінної безпеки, як надати першу невідкладну допомогу, як діяти у надзвичайній ситуації. Та навіть навчатимуть основам кібербезпеки», – розповідає модераторка, авторка стратегії Анна Кириченко.

Відкриють і клас безпеки для дітей з особливими освітніми потребами. Він працюватиме при одному із центрів розвитку у Дніпрі. Його оснастять спеціальними інклюзивними тренажерами та смугою перешкод.

Створення мережі безбар'єрних безпекових просторів профінансували Програма розвитку ООН та уряд Італії.

Як повідомлялося, Перещепинська громада Дніпропетровщини розпочала співпрацю із Королівством Нідерландів. 

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті