На Дніпропетровщині представники ОВА обговорили з USAID підтримку переселенців та стратегію розвитку громад в умовах війни

На Дніпропетровщині пройшла зустріч представників ОВА та проєкту USAID, на якій оговорили перспективи допомоги області - підтримку переселенців, забезпечення технікою ЦНАПів та оновлення стратегії розвитку громад в умовах війни. Про це повідомляє Дніпропетровська ОВА.

"Обговорили з представниками проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» наші потреби у соціальній сфері. Найперше – підтримку ВПО. Житло для переселенців, зокрема, й оснащення місць тимчасового проживання. Треба подбати про умови там. Забезпечити будівлі генераторами на випадок відключень світла»" – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна.

За її словами, йшлося й про підтримку ветеранів, освітні та реабілітаційні можливості для них.

"USAID давно допомагає розвивати ЦНАПи у нашій області. Маємо велику мережу Центрів й постійно потребуємо оновлення техніки. На її модернізацію й націлені наші запити. Надання альтернативних каналів зв'язку, старлінків. Облаштування сонячними панелями для роботи у випадку блекаутів", – підкреслив заступник начальника ОВА Іван Начовний.

Він додав, що необхідні й станції для видачі паспортів та водійських посвідчень. Вони дозволять розширити перелік послуг в громадах.

"З початком повномасштабного вторгнення ми змінили стратегію з проєктів розвитку та намагаймось реагувати на сучасні запити. Але при цьому мислимо на перспективу. Як і раніше націлені співпрацювати у сфері соціальних та адміністративних послуг. Дізналися, чим можемо допомогти області. Згодом сформуємо план, як саме та в яких напрямках будемо підтримувати", – зазначив регіональний директор Центрально-Східного портфеля програм DG East Іван Мукомел.

Як зазначають у Дніпропетровській ОВА, контролювати взаємодію буде Дніпропетровський регіональний офіс міжнародного співробітництва. 

Нагадаємо, на Дніпропетровщині для ВПО відкрили новий соціальний центр. 

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті