На Дніпропетровщині активісти виявили завищені ціни у більшості із заявлених 8 тендерів

На Дніпропетровщині ще 8 тендерів винесли на розгляд робочої групи активістів "Прозорість та підзвітність" - у більшості фахівці зафіксували завищені ціни. Про це повідомив в.о. першого заступника начальника Дніпропетровської ОВА Андрій Кульбач. 

Як повідомляється, цього разу на розгляді представників громадської групи було 8 тендерів, які провели у Дніпровському, Павлоградському, Кам’янському та Криворізькому районах. Більшість тендерів стосувалась ремонтних робіт. 

До прикладу, у підвальному приміщенні ліцею та кімнаті під облаштування медобладнання. А ще у їдальні та сховищі одного із закладів охорони здоров’я. Фахівці громадської групи зауважили – звідусіль завищені ціни на будівельні матеріали.ському та Криворізькому районах.

Така ж ситуація із закупівлею труб для зведення водогону на Криворіжжі та послуг з ремонту, утримання мереж у Дніпровському. Натомість у Павлоградському районі одна з громад закупила вугілля. Переможець торгів запропонував його по 13,5 тис грн. за тонну, у той час, коли іншим віддає вдвічі дешевше.

Як зазначили у Дніпропетровській ОВА, громалські активісти разом із представниками влади попросили замовників врахувати всіі зауваження, аби не допустити зайвих витрат.

Як повідомлялося, у Дніпрі та Кам’янському завдяки активістам на тендерах зекономили ще понад 50 млн грн. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті