МОЗ звернулось до правоохоронців щодо тендеру на відбудову "Охматдиту"

Правоохоронці додатково перевірять тендер на відбудову «Охматдиту», переможцем якого стала компанія, що пропонує свої послуги за завищеними цінами. Про це1 серпня  повідомив у Фейсбук міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Він розповів, що кожного учасника тендеру оцінювали за п’ятьма критеріями: співбесіда, оцінка персоналу, оцінка матеріально-технічної бази, досвід, цінова пропозиція. Деякі компанії усунули через порушення принципу доброчесності, зокрема відкриті кримінальні провадження.

Зрештою переможцем оголосили компанію «Буд-технолоджі». А втім, договір із компанією ще не підписали, оскільки вивчали її спроможність виконати всі необхідні роботи.

За його словами, через резонанс, який викликав вибір переможця тендеру, в «Охматдиті» проведуть брифінг спільно з керівництвом лікарні та її благодійного фонду. Ляшко підкреслив, що МОЗ «робить усе», щоб процес відбудови лікарні «був абсолютно прозорий».

Нагадаємо, раніше журналісти проєкту «Наші гроші» з’ясували, що тендер на відбудову «Охматдиту» виграла компанія «Буд-технолоджі», яка погодилася виконати роботи за набагато вищою ціною, ніж інші учасники торгів.

Як повідомлялося, уряд Німеччини виділяє 10 млн євро на відновлення "Охматдиту". 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті