Мобілізовані ув'язнені будуть служити в штурмових підрозділах

З мобілізованих до лав ЗСУ засуджених формуватимуть штурмові підрозділи. На початковому етапі до них не включатимуть інших бійців, розповів очільник Міністерства юстиції Денис Малюська в ефірі ТК "Ми-Україна" .

"Наразі це будуть штурмові підрозділи... Це будуть підрозділи, які поки що складаються виключно з осіб, які відбували покарання. Тобто це монолітні підрозділи без змішування з іншими військовослужбовцями", – пояснив міністр. 

Він розповів, що ті ув'язнені, які обрали долучитись до захисту України, ще не беруть участь у боях. Ці особи проходять навчання та підготовку. 

Водночас Малюська не виключив, що пізніше засуджених можуть доєднувати до підрозділів зі "звичайними" українськими захисниками.

Як відомо, у коментарі The New York Times міністр юстиції Денис Малюська заявив, що Україна вже звільнила 350 ув’язнених згідно із законом про мобілізацію засуджених. На розгляді перебувають ще 4300 заяв від ув’язнених, які хочуть долучитися до війська.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра юстиції України Олена Висоцька розповідала, що завдяки ухваленню законопроєкту про мобілізацію засуджених лави ЗС України потенційно можуть поповнитися близько 26 000 людей, які нині перебувають у в'язницях, та ще 50 000 колишніх засуджених.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті