Міноборони виграло арбітраж проти іноземного постачальника захисного спорядження на понад €2,2 млн

Міністерство оборони України виграло арбітраж проти іноземного постачальника захисного спорядження, який порушив умови договору на поставку наколінників і налокітників для Сил оборони. Про це інформує Міноборони у Телеграм

Зазначають, що постачальник порушив строки поставки товару та його об'єм. Він поставив лише близько 11% від загального обсягу товару, який було прописано в договорі. Міноборони своєю чергою належним чином виконало свої зобов'язання за договором і оплатило вартість товару в повному обсязі.

"Іноземного постачальника неодноразово було повідомлено про необхідність виконання умов договору в максимально короткі строки, проте товар так і не було поставлено в повному обсязі", - наголосили у відомстві.

Так, у березні 2023 року Міноборони подало позов до міжнародного комерційного арбітражу. У результаті розгляду було винесено рішення на користь Міноборони. Відтак постачальника зобов'язали сплатити відомству суму в понад 2,2 млн євро. Також відсотки річних продовжуватимуть нараховуватися щоденно до моменту оплати постачальником своєї заборгованості перед Міноборони.

У відомстві зауважили, що під час розгляду позову постачальник частково задовольнив вимогу Міноборони в частині неустойки.

Як повідомлялося, у Міноборони заявили, що ветерани становитимуть майже третину керівництва військкоматів до кінця року. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті