Міністр культури закликав створити умови для безперешкодних поїздок митців за кордон

Необхідно створити умови для того, щоб українські митці могли безперешкодно здійснювати поїздки за кордон з метою популяризації нашої країни. Про це заявив міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький під час підходу до журналістів у межах форуму - культурної платформи "Україна відкрита світу", пише Укрінформ.

"Завдання міністерства - створити умови для того, щоб кожен митець міг спокійно, безперешкодно, на основі прозорих правил здійснювати свої поїздки", - зазначив Точицький.

Він зазначив, що західні партнери готові допомагати у фінансуванні таких поїздок.

"Нам потрібно навчитися правильно формувати стратегію, що ми хочемо від тієї чи іншої поїздки, яким чином цього можна досягти, і яким чином переконати західних колег, що фінансування має бути саме на це", - сказав міністр.

 13 вересня у Києві проходить форум - культурна платформа "Україна відкрита світу". Мета форуму - обговорення проблематики промоції української культури у світі, створення позитивного іміджу та пропозиції культурного продукту для міжнародних партнерів, пошук місця української культури у всесвітній різноманітності, поєднання та обмін досвідом популяризації культури, аналіз успішних та цікавих українських кейсів у сфері культури, розширення кола прихильників України та її культури під час війни.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті