Мінфін у грудні залучив $5 млрд зовнішнього фінансування від міжнародних партнерів

У грудні 2023 року Міністерство фінансів України залучило $5 млрд грантів та пільгового фінансування від міжнародних партнерів. Про це повідомила пресслужба Мінфіну.

"У грудні 2023 року до загального фонду Державного бюджету України надійшло близько $5 млрд зовнішнього фінансування. Грантові кошти, які надаються на безповоротних умовах, склали 11% із загального обсягу фінансової допомоги", - ідеться в повідомленні.

У грудні донорами стали: Японія - $2,2 млрд (пільгове фінансування та гранти); ЄС - $1,6 млрд (пільгове фінансування); Міжнародний валютний фонд - близько $900 млн (пільгове фінансування); Світовий банк - $8 млн (пільгове фінансування). Гранти нашій державі надали Норвегія - $190 млн; Німеччина - $55 млн; США - $50 млн та Швейцарія - $20 млн.

У Мінфіні зазначили, що міжнародна допомога спрямовується на фінансування пріоритетних соціальних видатків держбюджету, зокрема, на забезпечення оплати праці працівників секторів освіти та охорони здоров’я, гуманітарні потреби, а також забезпечення соціального захисту населення.

Нагадаємо, раніше у Мінфіні заявили, що не розуміють проблеми із забезпеченням військових, на яких щодня виділяється 5 мільярдів. 

Як повідомлялося, від початку повномасштабного вторгнення РФ партнери G7 підтримали Україну на суму понад 30 млрд доларів. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті