"Мікроменджмент з боку Путіна". Аналітики у США не розуміють, навіщо російські війська контратакують на Запоріжжі

Російські війська контратакують у Запорізькій області замість відходу на нові оборонні позиції; так вони виграють час, але навіщо це зроблено - неясно. Такого висновку доходять аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), - повідомляє Телеграм-канал "Настоящее время".

ISW у своєму щоденному зведенні розповідає про тактику російських військ під Роботиним і Вербовим у Запорізькій області. Аналітики помітили, що підрозділи не відходять на глибші оборонні позиції, вибудувані за час окупації цих територій, а починають контратакувати. Це призводить до втрат - українські війська цілком успішно придушують російські вилазки.

Подібні дії можуть бути "мікроменджментом з боку Володимира Путіна", зазначають експерти ISW. Подібну активну оборону Кремль представляє як бойові перемоги.

"Путін, можливо, наказав російському військовому командуванню утримувати всі початкові оборонні позиції, щоб створити ілюзію, що український контрнаступ не приніс ніяких тактичних або оперативних результатів, незважаючи на істотну підтримку Заходу", - йдеться у зведенні.

Подібна тактика розрахована на підрив підтримки України як з боку країн Заходу, так і на створення більш важкої психологічної обстановки всередині. Така тактика може спрацювати, якщо в російської армії є резерви в достатній кількості та боєздатному стані, які зможуть не допустити прориву українських військ. Достовірної інформації про стан справ резервів у аналітиків ISW немає.

Також експерти зазначають, що Україна може домогтися оперативних успіхів у разі, якщо необхідних резервів у росії немає, ЗСУ збережуть більшу боєздатність після нинішніх дій сторін на виснаження і якщо глибші оборонні позиції не так сильно заміновані й добре підготовлені, як уже подолані.

Ситуація на південному напрямку продовжує залишатися надзвичайно динамічною. ISW утримується від прогнозів, незважаючи на нещодавні позитивні результати українських військ, - йдеться в повідомленні.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті