Лукашенко зібрався співпрацювати з "ДНР", "абсолютно не порушуючи жодних міжнародних норм"

Ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін здійснив візит до білоруського диктатора Олександра Лукашенка 19 вересня. Про це повідомили на сайті Лукашенка.

Під час зустрічі Лукашенко пообіцяв ватажку сепаратистів співпрацювати з «ДНР», «абсолютно не порушуючи жодних міжнародних норм».

«Ми співпрацюємо давно. А що стосується Білорусі, то у складі України ми завжди співпрацювали з Донецькою областю. І, природно, у ці складні, важкі часи відтоді ще відтоді (вже 10 років) ми не відмовлялися від цього співробітництва, готові продовжувати й нині. Тим паче що певні напрацювання є, базу створено», - цитують слова Лукашенка.

Диктатор наголосив, що в цій співпраці потрібно «відходити від усяких посередників, і білоруська сторона готова це робити». 

Крім того, Лукашенко розповів, як зібрався співпрацювати з невизнаною «республікою», «не порушуючи жодних міжнародних норм». З цього приводу білоруський диктатор заявив: «Тут у нас різні натяки та інше, навіть із Заходу, що ви ось будете співпрацювати, образите Україну. Ми нікого не ображаємо. Ми готові співпрацювати і з Україною на тих самих принципах, що і з Донецькою республікою. Ми діток ваших завжди приймаємо сюди на лікування, відпочинок. Вони дуже задоволені. Щоправда, мене ледь до суду якогось не затягли, що ми крадемо, виявляється, ваших дітей. Ну так я запропонував і Україні, і американцям: будь ласка, приїжджайте, знайдіть хоч одну викрадену дитину. Це не наші принципи. Тому я ще раз підтверджую, що ми будемо співпрацювати з вами, абсолютно не порушуючи жодних міжнародних норм і норм наших взаємовідносин. ...Абсолютно на таких принципах готові співпрацювати і з Україною. Тому не треба тут на нас накочувати, навалювати».

«Ми люди миролюбні. В основі наших дружби і співпраці - тільки мир», - лицемірно заявив Лукашенко, який сприяє російській агресії проти України.

«У нас дуже багато точок дотику», - відповів Пушилін.

Раніше повідомлялося, що Лукашенко знову увімкнув риторику залякування Третьою світовою війною, якщо ...нападуть на Білорусь.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті