Лукашенко розпорядився привести білоруську армію в повну бойову готовність

Глава Білорусі Олександр Лукашенко розпорядився привести армію в повну бойову готовність. Про це 27 червня повідомив Telegram-канал "Пул Первого" з посиланням на виступ диктатора під час церемонії вручення погонів вищому офіцерському складу.

"Коли події в Росії відбувалися, мною були віддані всі розпорядження щодо приведення армії в повну бойову готовність. Ніхто навіть у цих сопливих Telegram-каналах не вякнув проти. Жодна сім'я, ні дружини, ні діти, ні родичі - ніхто. Армія протягом полудня, всі Збройні Сили, зокрема й міліція, спецпідрозділи, були приведені в повну бойову готовність", - заявив він.

Також Лукашенко розповів, що білоруська опозиція нібито готувалася здійснити збройний заколот, але "стався фальшстарт".

"Прагнуть продемонструвати своїм кураторам наявність хоч якихось результатів. Встигли навіть опублікувати чергові заклики і плани. Мовляв, теж готові реалізувати черговий сценарій "збройного заколоту": треба ж звітувати", - розповів Лукашенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Лукашенко після розмови з Путіним влаштував наради з силовиками і військовими.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті