Лукашенко принизив Пушиліна. Ватажок «ДНР» просив допомоги і нічого не зміг запропонувати Білорусі - Гармаш

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко «офіційно» приймаючи Дениса Пушиліна демонстративно принизив ватажка «ДНР». Такого висновку дійшов головний редактор ІА «ОстроВ» Сергій Гармаш після моніторингу публікацій білоруських ЗМІ на тему цієї зустрічі.

«Перше, що впадає в очі - фото диктатора з МММщиком у державних ЗМІ Білорусі демонстративно порушують протокол - Пушилін майже завжди зі спини. Це таке тонке приниження», - зазначає журналіст у себе в Телеграм.

Крім того, він звернув увагу на односторонній характер «співпраці». Пушилін просив допомоги у Лукашенка, але нічого не міг запропонувати натомість.

«Донбас, який до 2014 року давав п'яту частину ВВП всієї України, сьогодні нічого не може запропонувати навіть маленькій Білорусі. Усе «співробітництво» звелося до організації в РБ «відпочинку» дітей з «ДНР», і організації молодіжних форумів для промивання мізків.

Що стосується економічного співробітництва, то ватажок «ДНР» запропонував білоруському диктатору відремонтувати техніку заводу «БелАЗ», яка «залишилася на наших кар'єрах», та постачати в «ДНР» білоруські продукти харчування. 

«Тож не дивно, що Лукашенко, який сам перебуває в міжнародній ізоляції, без особливого ентузіазму, але відгукнувся на можливість отримати хоч мізерний, проте, ринок для білоруської продукції, а також людський ресурс», - резюмує Сергій Гармаш.

 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті