Літня Олімпіада відкрилася в Парижі. Церемонія проходить у міському просторі 

У Парижі відкрилася літня Олімпіада. Уперше в історії церемонія відкриття Ігор відбувається не на стадіоні, а в міському просторі, та до того ж на воді - делегація кожної країни пропливає окремим човном по Сені, - повідомляє DW. Головне.

«Попереду, згідно з традицією, перебуває грецька делегація, за нею - олімпійська команда біженців. На третьому за рахунком човні рухається збірна Німеччини, загалом до Франції прибули 150 німецьких атлетів у супроводі приблизно сотні тренерів і помічників», - пише видання. 

Як заявлено на офіційному сайті Олімпіади, у церемонії відкриття беруть участь понад 10 тисяч спортсменів, які представляють 206 національних Олімпійських комітетів, маршрут руху становить близько 6 км, а фінальне шоу пройде на площі Трокадеро. Уся дія має тривати приблизно 4 години. XXXIII літні Олімпійські ігри в Парижі триватимуть із 26 липня до 11 серпня 2024 року.

Команди Росії та Білорусі в них участі не беруть, 15 російських спортсменів і 16 білоруських допущені до змагань у нейтральному статусі.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті