"Лікують вітамінкою всі хвороби" – Стрюк розповів про відсутність ліків, світла і роботи в окупованому Сєвєродонецьку

В окупованому Сєвєродонецьку на Луганщині працюють лише дві аптеки із вкрай обмеженим асортиментом російських ліків. Про це повідомив голова Сєвєродонецької МВА Олександр Стрюк в ефірі "Еспресо" 21 липня.

"Навіть елементарних ліків не вистачає. Дві аптеки на все місто, в яких, окрім ліків російського виробництва, і то в обмеженій кількості й номенклатурі, більше нічого немає, – сказав Стрюк. – Лікують вітамінкою всі хвороби".

Крім того, він зазначив, що в місті антисанітарія, проблеми з водою, проблеми зі світлом.

При цьому наразі, за словами очільника МВА, в місті залишається близько 10 тисяч саме місцевого населення, але досить багато окупантів, "поліцейських ЛНР" та російських "заробітчан".

Щодо працевлаштування – воно в Сєвєродонецькій громаді відсутнє як таке, люди існують за рахунок соціальних виплат від окупантів або працюють в окупаційних адміністраціях чи комунальних бригадах, які метуть вулиці й роблять вигляд, що місто відновлюється.

Раніше повідомлялось, що в Сєвєродонецьку окупантів стало більше, ніж місцевих, і вони почувають себе в місті захищеними.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті