Лавров отримав візи США для участі у сесії Генасамблеї ООН, а його екіпаж – ні

Глава міністерства закордонних справ РФ Лавров і кілька осіб, які його супроводжуть, отримали візи для участі в сесії Генасамблеї ООН в Америці, але екіпажу і половини команди - відмовили. Про це повідомляє Reuters 13 вересня.

Як повідомляється, РФ запросила у Вашингтона 56 віз, проте США схвалили лише 24 візи.

Згідно з "угодою про штаб-квартиру" ООН 1947 року, Сполучені Штати, як правило, зобов'язані дозволити іноземним дипломатам доступ до ООН. Але Вашингтон каже, що може відмовити у візах через безпеку, тероризму та зовнішню політику.

У сесії 20-26 вересня братимуть участь лідери держав, урядів та міністри закордонних справ різних країн.

Виступ російської делегації запланований на 24 вересня. 

Як повідомлялось раніше, дев'ять європейських країн припинили приймання документів на оформлення туристичних віз для громадян РФ.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті