Латвія не видаватиме росіянам робочі візи і не продовжить ВНЖ навіть для власників нерухомості

Сейм Латвії затвердив поправки до Імміграційного закону, що посилюють умови продовження видів проживання для громадян РФ, а також запроваджують фактичну заборону отримання довгострокових робочих віз. Про це повідомляє "Настоящее время".

Згідно з ухваленими поправками, громадяни РФ більше не зможуть отримувати довгострокові візи (терміном до 1 року) для роботи в Латвії, так само як і працевлаштовуватися в країні. Ця норма стосується тих росіян, які вже працюють у Латвії на постійній основі або проживають у країні, але працюють віддалено на роботодавця, зареєстрованого в одній із країн-учасниць Організації економічного співробітництва та розвитку (росія до цієї організації не входить – НВ). Тим громадянам РФ, чиї довгострокові робочі візи закінчилися, потрібно буде, як повідомили у МВС Латвії, повертатися до росії.

Поправки до імміграційного закону також посилюють умови отримання чи продовження громадянами росії посвідки на проживання у Латвії. Якщо раніше росіяни могли отримати латвійський ВНЖ, вносячи інвестиції або купуючи нерухомість у країні, то тепер такі ВНЖ не продовжуватимуться.

Крім того, громадяни РФ, які раніше мали латвійське громадянство або статус негромадянина країни, повинні будуть до 1 вересня 2023 року скласти іспит на володіння латвійською мовою – інакше їх позбавлять посвідки на проживання, - наголошується в повідомленні.

Статті

Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Всі статті