Латвія також вирішила не обмежувати Україну в застосуванні зброї по РФ, але відправку військових не обговорює

Латвія не накладає жодних обмежень на використання своєї зброї для ударів по території росії, але не обговорює відправку військових в Україну. Про це очільниця латвійського МЗС Байба Браже заявила "Радіо Свобода".

"Я не спекулюю. Наразі це не обговорюється", – сказала Браже, відповідаючи на запитання, за яких обставин її країна могла б розглянути можливість відправки військ в Україну.

При цьому дипломатка зазначила, що її країна дозволяє Україні застосовувати надану їй зброю на власний розсуд.

"Латвія ніколи не запроваджувала жодних обмежень на використання своєї зброї, оскільки право на самооборону за статутом ООН для України включає також законні військові об’єкти на території Росії. І ми це чітко бачимо в ситуації на Харківщині, коли російські війська настільки групувалися на російській території поблизу українського кордону. Вже буквально пізно запобігти цій атаці. Тому, що стосується нас, ми підтримуємо право України використовувати зброю проти законних військових цілей на території Росії", – заявила Браже.

Як повідомлялося, Данія дозволить Україні застосовувати F-16 для ударів по цілях у РФ.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті