Данія дозволить Україні застосовувати F-16 для ударів по цілях у РФ

Міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен заявив, що Україна зможе застосовувати данські винищувачі F-16 для завдання ударів по військових об’єктах на території росії. Про це Расмуссен повідомив журналістам у четвер, 30 травня, в Брюсселі, повідомляє "Європейська правда".

На запитання журналістів стосовно того, чи дозволить Данія використовувати Україні винищувачі F-16 для ударів по об’єктах у росії, Расмуссен відповів стисло.

"Коротка відповідь - так", – сказав міністр.

Він пояснив, що така позиція не є новою, це було проговорено вже давно.

"Це не нова позиція, вона є частиною передачі. Коли ми обговорювали це з нашим комітетом у закордонних справах в данському парламенті, ми з самого початку чітко дали зрозуміти, що це частина самооборони, щоб було можливо також атакувати військові об'єкти на території агресора", – наголосив глава данського МЗС.

Нагадаємо, 13 травня прем'єрка Данії заявила про можливість отримання винищувачів F-16 Україною протягом місяця

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті