Київ атакували близько 15 БПЛА за ніч, повітряна тривога тривала понад 5,5 годин - КМВА

Росіяни атакували українську столицю безпілотниками протягом минулої ночі, повітряна тривога тривала понад 5,5 годин. Про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко в Телеграм вранці 3 жовтня. 

"Вночі російська армія вкотре здійснила спробу завдати повітряного удару по Києву! ...Повітряна тривога в столиці тривала понад 5 з половиною годин! Перші групи дронів противник запустив ще до опівночі, але протягом ночі постійно додавалися нові і нові БпЛА. Проте жоден з російських дронів своєї мети не досяг. Сили та засоби протиповітряної оборони виявили та уразили в повітряному просторі навколо та над Києвом приблизно півтора десятка ударних безпілотників! (Тип та кількість застосованого ворогом озброєння вкажуть у звітах Повітряні Сили)", - написав Попко.

Він зазначив, що, за даними оперативного зведення, внаслідок російської атаки дронів, в Києві зафіксовано падіння уламків в Деснянському районі міста. Але наслідки мінімальні - обійшлося без руйнувань, пожежі, інформація про постраждалих не надходила.

За словами Попка, тактика та прийоми ворожого нападу залишаються незмінними вже багато місяців поспіль: ніч; використання ударних безпілотних літальних апаратів на кшталт "Shahed"; заходи на місто БПЛА ворога з різних напрямків та висот; атаки різними кількісними групами.

Раніше повідомлялось, що ворог вдарив по багатоповерхівці Харкова й по передмістю: серед постраждалих дитина, стались пожежі, пошкоджені високовольтні лінії.

Статті

Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Всі статті