Кіссінджер вважає, що ставитися до України треба як до країни НАТО - "жереб вже кинутий"

Після усього, що рф натворила – до України треба ставитися як до члена НАТО. Таку думку висловив колишній державний секретар США, легендарний дипломат Генрі Кіссінджер. Слова 99-річного американського дипломата цитує The Wall Street Journal, - пише сайт 5 каналу.

Кіссінджер досі бачить Україну в ролі своєрідного буфера між росією та країнами Заходу. Однак вважає, що "жереб вже кинутий".

І після того, як росіяни вели себе в Україні, він "тепер вважає, що так чи інакше, формально чи ні, після цього до України слід ставитися як до члена НАТО".

Водночас він досі передбачає "врегулювання", умовою якого буде збереження за кремлем територій, що були окуповані ще у 2014 році – хоча й не може відповісти, чим воно відрізнятиметься від "невиконаної угоди щодо стабілізації конфлікту 8-річної давнини".

Слова Кіссінджера прокоментував колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Зазначив, що більше "не буде ніяких сірих зон".

"Кіссінджер ніколи нічого дарма не каже. Його слова, що "жереб кинуто" і Україну слід формально чи неформально сприймати як частину НАТО, багато чого варті. Гросмейстер геополітики вважає, що ставки зроблені. Я теж, ніяких сірих зон більше не буде", – написав він у Twitter.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті