Курс молодого бійця: російських школярів почали відправляти на військові збори в центри міноборони

Російських школярів почали відправляти на військові збори. Вони проходять стройову підготовку і вчаться захищатися від бактеріологічної зброї, - пише паблік «Верстка» і «Радіо Свобода» 23 вересня. 

Учні російських шкіл у рамках предмета «Основи безпеки і захисту Батьківщини» почали брати участь у військових зборах, організованих у центрах Міноборони «Авангард».

Учнів відправляють у ці центри на п'ять днів. У звітних постах на сторінках шкіл і регіональних пабліків у «ВКонтакте», збори називають «армійськими», «навчальними» і «допризовними військовими», або «курсом молодого бійця». У більшості виявлених «Версткою» публікацій ідеться про те, що в зборах беруть участь тільки хлопчики, однак, наприклад, у селищі Ваніно Хабаровського краю на збори вирушили і дівчатка.

У рамках зборів школярів навчають навичкам вогневої, стройової, тактичної та медичної підготовки, стрільби з «пневматичної гвинтівки і лазерної зброї», методам захисту від радіохімічної та бактеріологічної зброї. Учням також розповідають про види безпілотників. Крім того, школярі вивчають статути Збройних сил Росії.

«Програма дає змогу хлопцям надалі скоротити термін адаптації до умов виходу із зони комфорту, а проведення зборів у різні сезони пори року формує у молоді стійкість до різного клімату», - звітує про збори паблік “Молодёжь Миасса”. 

Як ідеться у звіті Управління освіти Барун-Хемчицького кожууну в Тиві, школярі - їх у публікації називають «допризовниками» - жили в загальній казармі та харчувалися тричі на день. На фотографіях зі зборів видно, що умови справді наближені до армійських. Також діти ходили в однаковій камуфляжній формі.

Серед викладачів і тих, з ким зустрічалися діти в рамках змін, - військові, зокрема учасники вторгнення в Україну.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті