Кулеба: Китай підтвердив свою повагу до суверенітету та територіальної цілісності України, це знімає низку інсинуацій

Міністр закордонних справ КНР Ван Ї заявив про підтримку китайською стороною необхідності "не ілюзії миру, а справедливого та стійкого миру" і підтвердив повагу Китаю до суверенітету та територіальної цілісності України. Про це за підсумками переговорів із китайським колегою повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своєму відеозверненні, опублікованому у соцмережах 25 липня.

"Що принципово важливо - Китай непорушно підтвердив свою повагу до принципу суверенітету та територіальної цілісності України. Це дуже важливо. Це знімає цілу низку інсинуацій. Друге. Мій китайський колега чітко сказав, що він згоден, що потрібна не ілюзія миру, а потрібен справедливий і стійкий мир", - сказав Кулеба.

За його словами, переговори тривали три години. Кулеба докладно поінформував Ван Ї про Формулу миру президента Володимира Зеленського та результати Саміту миру, а також про подальші кроки України.

"Я пояснив на прикладі історії, на прикладі сьогоднішніх подій, що Україна не прогнулася під жодним ультиматумом Путіна, під страшним військовим ударом Путіна. І Україна ніколи на жодний сантиметр не прогнеться, якщо хтось у світі, незалежно з якої частини світу, спробує говорити з нами мовою ультиматумів. Це просто неможливо", - зазначив Кулеба.

Він розповів, що під час переговорів у Китаї акцентував увагу на двох принципах, які мають непорушно дотримуватися: жодних домовленостей про Україну без України, а друге – повну повагу до суверенітету та територіальної цілісності України.

"Якщо ці два принципи дотримуються, ми можемо запровадити будь-які розмови та шукати будь-які рішення", - сказав міністр і підкреслив, що робота й комунікація з Китаєм триває.

"Ми продовжуємо говорити з Китаєм, продовжуємо працювати з усіма країнами, які брали участь у Саміті миру, які підтримували спільне комюніке, і які все ще розглядають приєднання до нього. Ми продовжуємо працювати", - сказав Кулеба.

Раніше повідомлялось, що Кулеба розповів про мету візиту до Китаю: "Нам потрібно уникнути конкуренції мирних планів".

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті