Нам потрібно уникнути конкуренції мирних планів: Кулеба розповів про мету візиту до Китаю

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба прибув з офіційним візитом до Китаю 23 липня, щоб обговорювати умови миру в Україні та роль у цьому Китаю. Про це Кудеба повідомив у своєму відеозверненні, яке оприлюднив у соцмережах 23 липня.

"Привіт, Україно, з далекого Китаю! Довга дорога, два дні займає. Але воно того варте. Тому що розмова про мир в Україні варта будь-яких зусиль і будь-якого часу, витраченого на неї. Хочеться, звісно, якомога швидше. Перший візит міністра закордонних справ України до Китаю з початку повномасштабного вторгнення і перший візит міністра закордонних справ України - повноцінний двосторонній візит - з 2012 року. Я думаю, що ця дата говорить сама за себе. Будуть переговори. Розлогі, детальні, предметні. В центрі уваги одне питання - мир в Україні. Будемо говорити, будемо шукати точки дотику. Нам потрібно уникнути конкуренції мирних планів. Нам потрібно рухатися до справедливого і сталого миру. Китай може відіграти в цьому важливу роль. Поїхали працювати", - сказав міністр закордонних справ України. 

Раніше повідомлялось, що Кулеба з триденним візитом відвідає Китай.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті