Кількість загиблих ізраїльтян сягнула 700, ЦАХАЛ готується до наземної операції

Ізраїльська армія минулої ночі продовжувала завдавати ударів по позиціях бойовиків руху ХАМАС у секторі Газа. Очікується, що найближчими днями може розпочатися наземна операція Ізраїлю в Газі, - повідомляє Бі-бі-сі.

За даними ЦАХАЛу (Армії оборони Ізраїлю), від ранку суботи загинуло понад 700 ізраїльтян, 2150 осіб дістали поранення. Палестинська влада повідомляє, що в секторі Газа внаслідок ударів у відповідь загинули 413 осіб і 2 300 дістали поранення.

За даними ізраїльської влади на вечір неділі, із сектору Гази було випущено 3284 ракети (за даними ХАМАС - понад 5 тисяч). Ізраїль завдав ударів по 653 цілях у секторі Гази.

Представництво Ірану при ООН відкинуло повідомлення про те, що Тегеран брав участь у плануванні нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль. Раніше видання Wall Street Journal повідомило, що іранські чиновники нібито дали зелене світло для початку нападу під час зустрічі з бойовиками в Бейруті минулого тижня.

Єдина електростанція в секторі Гази, яка забезпечує жителів анклаву електроенергією, може залишитися без дизельного палива протягом кількох днів, що обернеться повним блекаутом, попередили в ООН.

Як повідомлялося, США відправляють до берегів Ізраїлю авіаносну ударну групу.

Статті

Луганськ
19.10.2024
12:35

Сука-любов. Луганський щоденник

Таких подружок-розлученок, як вона – у кожній гарячій точці. Дешевше, ніж платити повіям. Винайняв квартиру, наобіцяв всякого, подарував щось, зробив широкий жест. Жінка далі вигадає сама. Їй потрібні легенди, віра у щось, а йому випити і секс.
Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Всі статті