Кабмін сьогодні ухвалить рішення за підсумками перевірок укриттів в Україні - Шмигаль

Кабінет міністрів України у вівторок, 27 червня, ухвалить низку кадрових і дисциплінарних рішень за підсумками перевірок укриттів. Про це в Telegram повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"77% укриттів придатні до використання, але все ще багато таких, які не відповідають жодним стандартам. Місцями ситуація взагалі неприйнятна. Йдеться про низку районів у Запорізькій, Сумській, Житомирській, Київській областях та Києві. У рамках виконання доручень РНБО сьогодні уряд ухвалить кадрові та дисциплінарні рішення", - розповів прем'єр.

Шмигаль також нагадав, що минулої п'ятниці одним із головних питань засідання РНБО були саме результати перевірки всіх укриттів в Україні. Наразі ж уряд підтримає розпорядження, згідно з яким міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин координуватиме і контролюватиме всі питання, які пов'язані з укриттями.

"Президент чітко поставив завдання - укриттів має бути більше, вони мають бути обладнані та підготовлені належним чином. Даємо тут міністру Камишину всі можливості, щоб напрацювати і швидко представити необхідні рішення, необхідні для виконання цих завдань", - додав прем'єр.

Нагадаємо, що на минулому засіданні Ради національної безпеки і оборони обговорювали бомбосховища, судову систему та шлях до ЄС.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті