Ізраїль повідомив США, що все-таки розпочне наземну операцію в Лівані - ЗМІ

Ізраїль оголосив США, що все-таки планує здійснити обмежене наземне вторгнення в Ліван. Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на CBS та американського посадовця. 

За його словами, це може статися вже 30 вересня — протягом кількох наступних годин. 

Речник Армії оборони Ізраїлю майор Давид Барух казав удень, що станом на той момент «серйозних наземних дій» у Лівані не було. Ще один представник ЦАХАЛу додав: «Але всі варіанти на столі».

Тим часом президент США Джо Байден відповів журналістам на питання, чи задоволений він інформацією про можливу підготовку Ізраїлю до операції в Лівані: «Я знаю більше, ніж ви могли б знати, і я буду задоволений, якщо вони (Ізраїль — ред.) зупиняться. Зараз нам варто мати припинення вогню».

Перед цим ЗМІ писали, що Байден анонсував розмову з прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу на тлі підготовки до ймовірного ізраїльського вторгнення.

Раніше президент Ізраїлю Іцхак Герцоґ заявляв, що існує «можливість різкої ескалації», проте його країна не хоче війни з Ліваном.

Нагадаємо, у представників Хезболли в Лівані практично одночасно вибухнули понад тисяча пейджерів і рацій 17 вересня. 

Статті

Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Донбас
29.09.2024
20:12

«Ми вчимося видобувати вугілля з нуля». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу лякали обивателів смартфонами відомих фірм і пропагандою «європейських цінностей», яка чатує на них у сервісах VPN. Донецькі та луганські чиновники прогнозували небувалий розквіт вугільної промисловості, яку...
Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Всі статті