Із села Невське на Луганщині, де залишається близько 100 осіб, за допомогою волонтерки евакуювали ще чотирьох мешканців

З деокупованого Невського Сватівського району на Луганщині, де наразі залишається близько 100 осіб, евакуйовані ще чотири місцевих жителя. Про це повідомляє Луганська ОВА у своєму Телеграм-каналі 4 квітня.

"Із залученням Головного управління Національної поліції в Луганській області та волонтерки Ольги Зайцевої з населеного пункту проведено евакуацію у безпечне місце чотирьох осіб", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що евакуйованим громадянам вже надана гуманітарна допомога – продукти харчування та засоби особистої гігієни.

Уточнюється, що Красноріченською селищною військовою адміністрацією налагоджено співпрацю з волонтеркою Ольгою Зайцевою, а на початку року підписано Меморандум про співпрацю з благодійним фондом "ЕЛЕФОНД", керівником якого вона є. За допомогою цього фонду вже евакуйовано 40 мешканців с. Макіївка та 17 мешканців с. Невське.

Село Невське – одне із 13 населених пунктів Луганщини, які перебувають під контролем України, причому ті близько ста осіб, що залишаються в селі – це максимальна кількість мешканців як для деокупованих населених пунктів Луганщини. Так, раніше повідомлялось, що станом на момент звільнення  - у листопаді 2022 року – в Невському проживало близько 150 осіб, у сусідній Макіївці – до 40, в деяких селах взагалі нікого не залишалось.

До прикладу, в січні 2023 року рашистський снайпер вбив останню мешканку села Новоселівське – літню жінку, яка йшла по воду.

Наразі під контролем України перебуває близько 5% території Луганщини, і саме це заважає російським окупантам вийти на адміністративні кордони області. Так, раніше повідомлялось, що 12 сіл Луганської області були звільнені від російських загарбників станом на 20 листтопада 2022 року (плюс селище Білогорівка, яке окупантам так і не вдалось захопити. – "ОстроВ").

Станом на початок квітня 2023 року рашисти обстрілювали шляхи постачання гуманітарної допомоги у звільнені населені пункти Луганщини, у тому числі в Невське.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті