"Інформація від офіційних осіб - це інструмент впливу". Юсов прокоментував колишні прогнози щодо заходу України в Крим

Заяви офіційних осіб та військово-політичного керівництва України є інструментом впливу, але прогнози про захід ЗСУ у Крим минулого літа справдилися, українці там були цьому року. Про це заявив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Андрій Юсов в інтерв'ю "Суспільному", опублікованому 28 грудня.

"Інформація від офіційних осіб, від військово-політичного керівництва, також інструмент впливу. Вони робляться тоді, коли це потрібно і отримується відповідний результат. А що стосується конкретних заяв - вони справдились. Українці були в Криму цього року і цього літа", - сказав Юсов.

Він зазначив, що після атак на штаби російських військових на півострові, окупанти намагаються змінювати, передислоковувати і приховувати військову інфраструктуру. 

"Це робиться в пряме порушення законів та звичаїв війни. Використовуються абсолютно цивільні об'єкти для розміщення живої сили, техніки і командного складу штабної інфраструктури окупантів. Тобто і школи, і садочки. Власне, це така терористична російська практика", - сказав представник ГУР.

Юсов також наголосив, що удар по штаб-квартирі Чорноморського Флоту РФ в Севастополі став репутаційною катастрофою для окупантів.

"В цілому одне з головних завдань Чорноморського флоту окупантів - це пропагандистські завдання. Це предмет гордості і зомбування російського населення і звичайно такий нищівний удар - це безумовно репутаційна інформаційна поразка, яку важко чимось перекрити. Крім інформаційної складової - це абсолютно конкретна користь для нас, тому що виведено з ладу важливий об'єкт ворожої інфраструктури. Ліквідовано або уражено значну кількістю живої сили офіцерського складу, які брали безпосередню участь у плануванні і забезпеченні діяльності ворожого флоту. Тобто, це надзвичайно вагома результативна операція", - зазначив Юсов.

Раніше у Міноборони України заявили, що німецьке видання "Bild" перекрутило слова міністра Рустема Умєрова про те, що Крим буде звільнено 2024 року

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті