Інформація про застосування РФ авіабомби ОДАБ-9000 у Вовчанську не відповідає дійсності - ОТУ "Харків"

Інформація про нібито застосування російськими військами авіабомби ОДАБ-9000 у Вовчанську на Харківщині не відповідає дійсності.. Про це 2 жовтня повідомили в оперативно-тактичному угрупованні "Харків".

"Для застосування цього боєприпасу потрібен відповідний носій, яким теоретично може бути, наприклад, стратегічний бомбардувальник Ту-160, однак переміщення таких літаків не було зафіксовано. Був використаний боєприпас меншої ваги і потужності, вибух якого пропагандисти використали для створення "ефектної" картинки", — прокоментував речник ОТУ Віталій Саранцев.

Подібні повідомлення можуть бути частиною інформаційної війни, спрямованої на деморалізацію військовослужбовців Сил оборони України, залякування місцевого населення та дестабілізацію регіону, вважає Саранцев.

Нагадаємо, раніше міноборони РФ заявило про ураження угруповання ЗСУ в Херсоні, не згадавши про загибель сімох мирних жителів на ринку. 

Статті

Країна
02.10.2024
17:06

“Ця зима встряхне і розставить все по місцях”. Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Всі статті