МАНІПУЛЯЦІЯ: Міноборони РФ заявило про поразку угруповання ЗСУ в Херсоні, не згадавши про загибель сімох мирних жителів на ринку

Міністерство оборони РФ заявило про ураження українського формування в Херсоні, не згадавши про загибель під російськими снарядами сімох мирних жителів на ринку. Про це йдеться у зведенні МО від 1 жовтня. 

«Підрозділами угруповання військ «Дніпро» завдано поразки формуванню... 124-ї бригади тероборони... в районі міста Херсон», - зазначається в ньому. 

В умовах воєнних дій підтвердити інформацію про втрати ЗСУ в Херсоні не є можливим. Однак у зведенні МО РФ традиційно не згадується ведення російською армією невибіркового вогню, внаслідок якого під російський обстріл потрапили ринок у центрі міста та зупинка громадського транспорту. 

За повідомленням Херсонської обласної прокуратури, «близько 9:00, війська РФ завдали ударів, ймовірно, зі ствольної артилерії по центру Херсона». 

«Обстріл стався поруч із місцевим ринком і зупинкою громадського транспорту. Відомо, що внаслідок обстрілу загинуло семеро цивільних - троє жінок і четверо чоловіків. Також поранено трьох городян», - зазначили в прокуратурі.

Ця інформація підтверджується повідомленнями місцевих жителів у соціальних мережах і численними фотографіями та відео з місця трагедії.

 

Статті

Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Донбас
29.09.2024
20:12

«Ми вчимося видобувати вугілля з нуля». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу лякали обивателів смартфонами відомих фірм і пропагандою «європейських цінностей», яка чатує на них у сервісах VPN. Донецькі та луганські чиновники прогнозували небувалий розквіт вугільної промисловості, яку...
Всі статті