Ілон Маск уже два роки підтримує регулярні контакти з путіним - WSJ

Широко відомий американський бізнесмен Ілон Маск з кінця 2022 року підтримує регулярні контакти з російським диктатором путіним. Як повідомляє Телеграм-канал «DW Главное», цю інформацію провідному американському виданню The Wall Street Journal (WSJ) підтвердили кілька колишніх і нинішніх офіційних осіб США, Євросоюзу та РФ.

Зазначається, що темами спілкування Ілона Маска і Путіна, крім «особистих», є бізнес-сфера і «геополітична напруженість». Крім того, після початку агресивної війни Росії проти України американський мільярдер спілкувався з главою адміністрації президента РФ Сергієм Кирієнком і кількома іншими високопоставленими російськими чиновниками. 

Маск інформації про контакти з путіним не прокоментував. Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив WSJ, що бізнесмен розмовляв із путіним тільки один раз, і вони «обговорили космос і технології». Сам Маск у жовтні 2022 року також говорив, що спілкувався з путіним лише раз, навесні 2021 року. Тієї ж осені 2022-го політолог Ян Бреммер заявив, що Маск розповів йому про свою розмову з путіним і про «червоні лінії» Кремля, згідно з якими РФ має намір зберегти Крим і військовий нейтралітет України «за всяку ціну» аж до застосування ядерної зброї. Маск заперечував, що говорив подібне. 

За даними WSJ, наприкінці 2023 року Кремль уперше звернувся до Маска з проханням не активувати термінали супутникового зв'язку Starlink над Тайванем, що було зроблено як послугу Китаю, наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, Пентагон продовжив угоду з Маском для використання Starlink в Україні.

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті