Херсонський гауляйтер Сальдо оголосив "організоване переміщення" на лівий берег Дніпра населення чотирьох районів

Призначений москвою херсонський гауляйтер Володимир Сальдо увечері 18 жовтня звернувся у своєму Телеграм-каналі до "мешканців Херсонської області" із закликом евакуюватися на лівий берег Дніпра у зв'язку з тим, що "українською стороною накопичуються сили для широкомасштабного наступу".

Переконуючи мешканців окупованої Херсонщини, що "РФ сформувала військове угруповання, щоб відбити цей наступ", та закликаючи "зберігати спокій і не слухати панікерів", Сальдо одночасно заявляє, що їм ухвалено "важке рішення" оголосити про "організоване переміщення" населення Бериславського, Білозерського, Снігурівського та Олександрівського районів на лівий берег Дніпра.

Своє рішення Сальдо виправдовує необхідністю "зберегти людські життя та дозволити військам РФ ефективно виконувати свої функції із захисту Херсонської області".

Сальдо запевняє, що населення чотирьох зазначених районів буде переміщене на лівий берег Дніпра для "тимчасового розміщення", проте відразу обіцяє, що "тим жителям області, хто вирішить переїхати далі, до регіонів Росії, уряд РФ надасть житлові сертифікати".

Як повідомлялося, бійці росгвардії почали зміцнювати позиції під Херсоном, а колаборанти із сім'ями біжать до Криму.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті