Готується будівництво нової АЕС на Черкащині: міськрада дозволила передачу понад 38 на землі "Енергоатому" в постійне користування

"Енергоатом" готується до будівництва Чигиринської АЕС в Черкаській області, для цього Чигиринська міська рада передає земельні ділянки загальною площею понад 38 га "Енергоатому" в постійне користування. Відповідне рішення ухвалили депутати Чигиринської міської ради під час засідання позачергової 51-ї сесії 27 серпня, - пише "Енергоатом" у Телеграм.

"Вже зроблено перший крок в реалізації цього проєкту (будівництво Чигиринської АЕС. - ОстроВ"). Так, під час засідання позачергової 51-ї сесії  депутати Чигиринської міської ради ухвалили рішення щодо: надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок в постійне користування АТ "НАЕК "Енергоатом"; передачу земельних ділянок загальною площею 38,1493 га в постійне користування АТ "НАЕК "Енергоатом".

Зазначається, що енергетична стратегія України на період до 2050 року передбачає збільшення потужності вітчизняної атомної генерації. Команда "Енергоатома" активно працює над пошуком нових майданчиків для будівництва. Найбільш перспективним з них є Чигиринський, поблизу містечка Орбіта на Черкащині. Там планується зведення чотирьох нових енергоблоків за технологією AP1000.

"Енергоатом має намір відродити Орбіту, зробивши її одним із найсучасніших містечок на кшталт Нетішина, Южноукраїнська чи Вараша. Успішна реалізація цих планів, безумовно, є вагомою інвестицією у повоєнне відновлення та підтримку енергетичної безпеки держави. Впровадження інноваційних ядерних технологій зробить Україну лідером у сфері атомної енергетики з унікальним досвідом та власними технологічними рішеннями", цитуються в повідомленні слова керівника "Енергоатома" Петра Котіна.

Раніше повідомлялось, що в МАГАТЕ відзначили прогрес Польщі в розвитку ядерних проєктів.

Статті

Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Країна
12.09.2024
16:21

Україна нарощує виробництво дронів: проблеми та виклики

73% опитаних виробників сектору ОПК не бачать жодних кроків від держави щодо покращення умов ведення оборонного бізнесу в Україні.
Світ
11.09.2024
19:13

Про далекобійні ракети, сучасні винищувачі, дипломатію і трибунал над Путіним і Лавровим. Огляд західних медіа

Західні союзники спочатку опираються закликам надати більш сучасне обладнання, тільки щоб погодитися на багато місяців пізніше. Такий перервний потік давав українським військовим менше часу на інтеграцію складного і потужного озброєння, залишивши...
Всі статті