Голова МЗС Литви заявив, що ЄС оплачує кожну восьму російську бомбу, якими вбивають українців

Приблизно 1/8 частину оборонного бюджету рф складають податки за нафту і газ, куплені країнами Євросоюзу. Тому Європа за фактом є спонсором війни в Україні. Про це міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс написав у соцмережі Х, - повідомляє ua.news.

Ландсбергіс пояснив, що приблизно 1/8 частина оборонного бюджету Росії – це податки на нафту і газ, які куплені Євросоюзом.

«Іншими словами, Європа платить за кожну восьму бомбу, яка падає на територію України. Проста математика. Компанії (російські, – ред.), які продають газ і нафту в Європу, сплачують приблизно 6,6 млрд євро податків у російський бюджет. Атака, яку здійснили росіяни по Україні кілька днів тому (у понеділок, 26 серпня, – ред.), коштувала приблизно 1,3 млрд євро. Іншими словами, кількість таких атак, які можуть бути організовані за європейські гроші, – п’ять», – наголосив литовський міністр.

Ландсбергіс підкреслив, що небажання відмовитися від купівлі російських енергоресурсів «робить свій внесок» у кожну атаку по території України.

Видання нагадало, попри те, що після нападу росії на Україну імпорт газу скоротився, значні обсяги російського газу все ще постачаються до ЄС. Але вже з 1 січня 2025 року транзит російського газу в ЄС через українську територію буде припинено.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті