Голова комітету з оборони бундестагу ФРН виступає за термінове постачання Україні ракет "Таурус"

Голова комітету з оборони бундестагу ФРН Марі-Агнес Штрак-Ціммерман виступає за термінове постачання Україні крилатих ракет "Таурус". Про це повідомляє Телеграм-канал "DW Главное".

"Треба терміново поставити "Таурус", - заявила глава комітету. 

В інтерв'ю виданням медіагрупи Funke Марі-Агнес Штрак-Ціммерман пояснила, що "цілеспрямоване використання крилатих ракет дасть змогу українській армії порушити російські поставки".

Депутатка закликає канцлера Олафа Шольца не відкладати рішення про постачання, яке обговорюється вже шість місяців.

На запитання, чи вважає вона законними удари України німецькими крилатими ракетами по території РФ, Штрак-Ціммерман відповіла: "Міжнародне право дає змогу Україні атакувати військові об'єкти на території агресора. Абсолютно незалежно від того, де зброю було вироблено і хто її надав".

Як повідомлялося, 15 вересня міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Берлін може ухвалити рішення щодо постачання Україні крилатих ракет Taurus протягом одного-двох тижнів.

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті