Глави МЗС України та Туреччини обговорили відновлення стабільності та безпеки в Чорному морі

Глави МЗС України та Туреччини Андрій Сибіга та Хакан Фідан обговорили відновлення стабільності та безпеки в Чорному морі. Про це у Телеграм 21 жовтня повідомляє МЗС України.

"Глава МЗС України підкреслив дружній та предметний характер двосторонніх переговорів зі своїм колегою Хаканом Фіданом в Анкарі та наголосив, що Туреччина є стратегічним партнером, з яким Україна прагне розвивати міцні, надійні та взаємовигідні відносини. Під час переговорів дипломати обговорили зусилля з відновлення стабільності та безпеки в Чорному морі, забезпечення свободи судноплавства. У цьому контексті Андрій Сибіга поінформував колегу про нарощування Росією ударів по українській портовій інфраструктурі та цивільних суднах", - зазначає МЗС України.

“З початку осені російські удари пошкодили вже чотири судна, зокрема з зерном для Єгипту, кукурудзою для Італії, гуманітарним вантажем Продовольчої програми ООН для Палестини. Нам потрібна сильна позиція наших партнерів, щоб зупинити цей терор та зберегти глобальну продовольчу безпеку”, - наголосив міністр Сибіга. 

Статті

Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Донецьк
24.10.2024
17:00

Як ізраїльський песик Хібукі допомагає дітям з Донеччини переживати війну

Терапія полягає в тому, що дитина переносить на іграшку свої переживання і страхи та, говорячи від імені собачки, насправді проживає власний досвід, не замикається на своїй психотравмі, розповідає про власні переживання та почуття.
Країна
24.10.2024
09:00

Українські банки: війна, а прибутковість зростає

Цього року динаміка у банків справді вражає. Вже за підсумками І півріччя вони отримали рекордний прибуток – 79 млрд грн, на 16,8% більше за минулорічний показник.
Всі статті