Глава російської ФСБ пригрозив війною Молдові та країнам Балтії

Директор Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії Олександр Бортніков звинуватив Захід і Україну в нібито прагненні «втягнути у війну країни Балтії, Білорусь і Польщу». Про це Бортніков заявив на засіданні так званої «Ради керівників органів безпеки і спецслужб СНД», - повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times.

«Концентрація українських сил біля кордону республіки, численні інциденти з українськими безпілотниками в її повітряному просторі, вербування білоруських громадян до різних націоналістичних формувань у складі ЗСУ та активізація диверсійної роботи українських спецслужб проти Білорусі мають на меті все ту саму мету - ескалацію конфлікту, до якого будуть втягнуті і Прибалтика, і Польща», - цитує Бортнікова державне пропагандистське агентство ТАСС.

За словами глави ФСБ, Євросоюз і НАТО нібито «посилюють тиск на Молдову з метою примусити Кишинів до відкритої конфронтації з Росією». Бортніков додав, що західні країни «пов'язують» фінансову допомогу і перспективи євроінтеграції з розв'язанням придністровського питання і включенням території Молдови в логістику військових поставок Києву.

«Сподіваємося, що нинішнє молдовське керівництво проявить розсудливість і не проміняє суверенітет і безпеку країни на миттєві політичні вигоди», - пригрозив директор ФСБ.

Про роль Росії в розв'язанні військової агресії в Україні він, звісно, нічого не сказав. Як і про російську окупацію частини Молдови в Придністров'ї.

Як повідомлялося, МЗС РФ пропонує відгородити Росію від США «кріпосною стіною, за якою ми будемо розвиватися».

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті