Генпрокурор Костін підписав наказ про звільнення за власним бажанням свого заступника Дмитра Вербицького

З посади заступника Генпрокурора звільнено Дмитра Вербицького. Відповідний наказ підписав Генеральний прокурор Андрій Костін 1 липня, повідомили в Телеграм-каналі Офісу генпрокурора.

"Генеральний прокурор Андрій Костін 01.07.2024 підписав наказ про звільнення за власним бажанням з адміністративної посади заступника Генерального прокурора Дмитра Вербицького", - сказано в повідомленні.

Телеграм-канал "Настоящее время" нагадує, що раніше стосовно Вербицького відкрили кримінальне провадження щодо можливого незаконного збагачення після виходу матеріалу розслідувального проєкту "Схеми" української служби Радіо Свобода.

У травні 2024 року "Схеми" опублікували розслідування, у якому йшлося про те, що Дмитро Вербицький оселився в будинку в елітному котеджному містечку "Коник" у Київській області. Цей будинок придбав його племінник за два мільйони гривень ($49,6 тисяч), що в шість разів нижче ринкової вартості, стверджували розслідувачі. 

Також вони з'ясували, що дівчина Вербицького придбала в "Коніку" триповерховий котедж за два млн замість 48 млн гривень ($1,2 млн). Вона також купила автомобіль Porsche Macan T за $100 тисяч, хоча її офіційний дохід за останні 10 років становив 360 тисяч гривень ($9 тисяч).

Раніше Держбюро розслідувань України відкрило кримінальне провадження щодо компанії-забудовника котеджного містечка "Коник". Процесуальне керівництво в цій справі вів Офіс генпрокурора. За останній час у цій справі не було проведено жодних слідчих дій, а арешти на майно забудовника було знято, зазначили "Схеми".

Раніше повідомлялось, що Уряд вирішив звільнити Мустафу Найєма з посади голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті