ГБР повідомило про підозру у держзраді 9 правоохоронцям із Токмака та Мелітополя

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру у державній зраді дев’ятьом працівникам правоохоронних органів, які добровільно погодились нести "службу" у так званій "народній міліції" тимчасово окупованих міст Токмак та Мелітополь Запорізької області. Про це повідомляється на сайті відомства 26 серпня.

"Встановлено, що з квітня чоловіки почали співпрацювати з агресором та здійснювати патрулювання у тимчасово окупованих містах, – сказано в повідомленні. – Також вони схиляли до державної зради інших правоохоронців, проводили обшуки за місцями мешкання колишніх колег".

Уточнюється, що також за матеріалами ДБР до суду направлено обвинувальний акт стосовно колишньої заступниці начальника однієї з виправних колоній в Донецькій області, яка після початку збройної агресії РФ проти України також перейшла на бік ворога.

Підкреслюється, що чиновниця добровільно обійняла посаду у так званій "службі виконання покарань" окупаційної влади. Вона шукала собі спільників та агітувала до співпраці з ворогом.

"Правоохоронці підозрюються, а ексчиновниця обвинувачується у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України,) – повідомляє ДБР. – Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацію майна".

Раніше повідомлялось, що ДБР затримало чергових хабарників у військкоматах на Донеччині.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті